Flow recyklační program - Vrácení a recyklace skleněných obalů

2 minuty čtení

Flow recyklační programNa zdraví nám záleží. Na zdraví našem i planety. Proto jsme se rozhodli, že nechceme přírodě ani našemu zdraví přitěžovat zbytečnými plasty a budeme naše produkty balit do skleněných obalů. 

Znečištění plasty je celosvětově přetrvávající výzvou. Každým rokem skončí v přírodě 29 milionů tun plastu, které kontaminují přírodní ekosystémy a mají vliv na zdraví všech živých bytostí. Rostoucí obavy z okamžitých a dlouhodobých zdravotních následků kontaminací potravin a vody plasty (zahrnující makro-, mikro- a nanoplastové zbytky) nelze lehce přehlížet. Jednou z možností je šířit povědomí o narůstajícím problému, druhou možností je se do řešení aktivně zapojit. Takže jsme si vyhrnuli rukávy a pustili se do ekologičtější varianty.

Proč jsou plasty nevhodné? 

Již dříve bylo zjištěno, že složky plastových obalů chemicky interagují s potravinami obsahujícími tuk a někdy se vážou přímo na povrch potraviny [1]. Takový přenos přísad z obalového materiálu do jeho potravinového obsahu představuje potenciální zdravotní riziko. Navíc PET, běžný plast používaný v potravinářském a nápojovém průmyslu, je zdrojem endokrinních disruptorů [2].Tyto endokrinní disruptory se vyluhují z plastového obalu do spotřebního materiálu, který obsahuje. Je známo, že i při standardní pokojové teplotě se ftaláty (potenciální endokrinní disruptory) vyluhují z PET obalů do různých obsahů potravin v přítomnosti vody [2].

Endokrinní disruptory jsou hormonálně aktivní látky, které mohou narušovat funkci našeho hormonálního systému. Endokrinní disruptory narušují tvorbu, transport, působení nebo vylučování přirozených hormonů v těle, které jsou zodpovědné za vývoj, chování, plodnost a udržování homeostázy (normálního buněčného metabolismu).

Proč se sklo dokonale hodí jako obal?

Sklo je homogenní inertní materiál, jinými slovy nepodléhá biologickému rozkladu ani nezpůsobuje rozklad jiných látek, s nimiž přichází do styku. 
Neobsahuje žádné toxické látky a zároveň nehrozí žádné negativní interakce s jinými přírodními chemickými sloučeninami, které by ze skla uvolňovali škodlivé látky. 

Sklo je tedy pro balení potravin a doplňků stravy ideální.

Vždy platí, že nejlepší je odpad vůbec nevytvářet. Přijatelnou alternativou je obal znovu využít, proto nabízíme možnost nám obaly od Flow produktů vrátit a vdechnout jim nový život. Jak na to? Podívejte se níže.

Pokud se přeci jen rozhodnete skleněný obal vyhodit, prosíme, zamiřte k popelnici vytvořené pro skleněný odpad. Poděkujeme vám my i příroda.

Recyklační program + sleva!

Ruku na srdce, ne ve všech ohledech jsou skleněné obaly ekologičtější, ale my jsme se rozhodli udělat ještě další krok.
Nyní můžete své použité lékovky zabalit a poslat nám je, na naše náklady, zpět. Nejen že dostanete slevu na další nákup, ale my je zrecyklujeme nebo využijeme dále. 

Systém funguje velmi jednoduše. Pokud se vám doma nastřádalo 5 a více skleněných lékovek od našich produktů Flow, kroky jsou následující:

  1. - Pečlivě je zabalte 
  2. Vyplňte formulář
  3. - Odneste zboží na nejbližší Zásilkovnu a řekněte kód 94788350


A je to! 

Za každou vrácenou lékovku vám dáme slevu 10 Kč. Po obdržení nepoškozených obalů vám zašleme emailem kupón se slevou, který můžete uplatnit při nákupu na flow-nutrition.cz

Win-win pro všechny. A hlavně pro přírodu! 

Ze srdce děkujeme, že s námi pomáháte udržovat prostředí, ve kterém žijeme, zdravější.