Biohacking tipy: Jak posílit imunitu v období chřipek a nachlazení

5 minut čtení

biohacking tipy pro lepší imunitu

S příchodem chladného počasí a změnou ročního období stoupá riziko onemocnění chřipkou a jinými viry. Jedním z nejlepších způsobů, jak se chránit před těmito nezvanými návštěvníky, je posílení imunity. Máme pro vás pár tipů, jak toho dosáhnout.

1. Zdravá a vyvážená strava

Správná výživa je základem silného imunitního systému. Zaměřte se na konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny, které jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Důležité živiny zahrnují vitamíny (zejména vitamín C, D, A, E a B-komplex), minerály (zinek, selen) a antioxidanty. Vitamín C hraje klíčovou roli v imunitní odpovědi. Vitamín D je zásadní pro imunitní funkce a jeho hladina se může snížit v období s menším slunečním svitem, typickým pro podzim.


2. Spánek a stres management

Kvalitní spánek je nezbytný pro regeneraci imunitního systému. Nedostatek spánku může oslabit obranyschopnost těla.


Důkladný stres management je zásadní, protože dlouhodobé stresové vypětí může mít na imunitu velmi negativní vliv. Relaxační techniky, jako je například meditace, mohou pomoci snížit napětí a podporovat správné fungování těla.

káva pro zlepšení paměti

3. Otužování a saunování

Fyziologická adaptace na chladné podmínky, které můžeme dosáhnout otužováním, může zlepšit imunitní odpověď těla. Otužování podporuje cirkulaci krve a produkci bílých krvinek, které jsou zodpovědné za obranu proti infekcím. Kombinace tepla a chladu, jako je saunování a studená sprcha, může být pro tělo ještě prospěšnější.


4. Sport a pohyb

Pravidelná fyzická aktivita podporuje cirkulaci krve a lymfy, což pomáhá tělu odstraňovat toxiny. Strava bohatá na ovoce, zeleninu, celozrnné produkty a kvalitní bílkoviny dodává tělu potřebné živiny pro efektivní fungování imunitního systému a metabolismu obecně.


5. Přírodní látky

Některé přírodní látky mají prokázané posilující účinky na imunitu. Hlíva ústřičná, houba bohatá na polysacharidy, nebo kozinec, který obsahuje adaptogeny, pomáhají tělu lépe reagovat na stresové situace a posilují imunitu.


Vitamín C je známý pro svou schopnost podpořit imunitní systém. Lipozomální forma vitamínu C je stále více populární pro svou vysokou účinnost. Lipozomy jsou mikroskopické lipidové měchýřky, které umožňují léčivým látkám, jako je vitamín C, snadněji pronikat do buněk. Tím se zvyšuje absorpce a využitelnost vitamínu v těle.


Dávky vitamínu C by měly být přizpůsobeny individuálním potřebám, v náročnějších obdobích, kdy je třeba imunitu obzvlášť podpořit, se nebojte dočasně dávku navýšit.

Péče o vaši imunitu vás může dovést k dlouhodobě pevnému zdraví a pohodě. Začněte s námi už dnes a mrkněte se na naše produkty, které vám pomohou užít si podzim bez chřipek a nachlazení.
 

káva pro hubnutí

Péče o vaši imunitu vás může dovést k dlouhodobě pevnému zdraví a pohodě. Začněte s námi už dnes a mrkněte se na naše produkty, které vám pomohou užít si podzim bez chřipek a nachlazení.👇